Entrada destacada

Portes autèntiques de Gaudí a la venda per Wallapop

Especulació a Barcelona

CONEIX RÀPIDAMENT TOTS ELS DETALLS DEL PROJECTE DE NÚÑEZ Y NAVARRO EN AQUESTA GALERIA FLICKR

dijous, 1 de desembre del 2016

L'última entrada de metro original que queda a Barcelona


És la d'Urquinaona i no està protegida, al contrari. Pel que sembla no respecta la normativa de TMB, o sigui que té els dies comptats. Quan sigui desmantelada ja no en quedarà cap més.



Mentre d'altres ciutats europees com Viena o París conserven amb orgull les seves entrades de metro modernistes, a Barcelona les han fet desaparèixer. Aquesta és l'única que de miracle encara sobreviu.



Al 2009, aduïnt el compliment de l'esmentada normativa, ja es va desmuntar l'altra que hi havia, l'emblemàtica de Liceu en plenes rambles:


De moment, però, la d'Urquinaona resisteix, no sabem per quant temps més:


Més informació sobre entrades de metro perdudes, a Barcelofília: http://barcelofilia.blogspot.com.es/2016/05/boca-de-doble-entrada-fc-de-sarria-gran.html

De la pèrdua de l'entrada de Liceu va fer-se'n ressò el diari El Periódico, podeu llegir la notícia aquí: http://www.elperiodico.com/es/noticias/barcelona/parada-metro-liceu-recuperara-los-rotulos-forjados-83516

3 comentaris:

  1. Y a mi se me da que el estilo es Art Decó, aunque no puedo asegurarlo.
    Salut

    ResponElimina
  2. Sí, tienen un aire Art Decó, porque las entradas de metro en Barcelona se hicieron en los años 20-30.
    Gracias por el comentario.
    Salut

    ResponElimina
  3. Las letras del cartel, tan equilibradas, tan simétricas; las columnas en ángulo recto, sin volutas ni puntas romas; el mismo cartel rectangular, cizallado a 45º; los adornos en el interior de las columnas...Todo tiene un aire.
    Un abrazo
    salut

    ResponElimina