Entrada destacada

Portes autèntiques de Gaudí a la venda per Wallapop

Especulació a Barcelona

CONEIX RÀPIDAMENT TOTS ELS DETALLS DEL PROJECTE DE NÚÑEZ Y NAVARRO EN AQUESTA GALERIA FLICKR

dimarts, 15 de novembre del 2016

Una casa modernista emparedada

Al carrer París 188 s'alça aquesta estreta casa modernista d'inspiració Rococó.


El problema és que van fer una mena d'entrepà amb ella quan als anys 70 van enderrocar les cases modernistes veïnes i van fer uns nous edificis que passen olímpicament d'establir-hi un mínim diàleg.


El de l'esquerra és clarament identificable com un exemple de la nostra immobiliària estrella. Això passa quan l'arquitecte va a la seva i no l'importa en absolut l'entorn on s'insereix el seu edifici.


I aquest és el resultat, un sandvitx d'edifici modernista amb una llesca de Núñez y Navarro i una altra de façana de vidre.


També és trist pensar que aquesta zona de l'Eixample estava ja edificada abans dels anys trenta, i els edificis que hi havia hagut aquí eren igualment modernistes.


No sé si aquest edifici està catalogat, probablement no, avui en dia continuen enderrocant-se edificis modernistes. En alguns casos es conserva la façana, però ves a saber com acabarà aquest. Almenys aquí en deixem testimoni.


El vestíbul té un bonic cancell de fusta amb obertures Art Nouveau i vidres pintats a l'àcid.


I els esgrafiats de les parets són interessants, malgrat els nous llums d'aplic que tampoc hi harmonitzen gens.

1 comentari:

  1. Una verdadera lástima, aún así, no creo que deconstruyan, que dicen los idiotas del diseño de las palabras, el edificio, simplemente porque no se puede plantear un parquing en el subsuelo.
    Ahora, eso si, ha quedado verdaderamente arrinconado. No debería permitirse un desaguisado de esta manera.
    Salut

    ResponElimina