Entrada destacada

Portes autèntiques de Gaudí a la venda per Wallapop

Especulació a Barcelona

CONEIX RÀPIDAMENT TOTS ELS DETALLS DEL PROJECTE DE NÚÑEZ Y NAVARRO EN AQUESTA GALERIA FLICKR

diumenge, 27 de novembre del 2016

La remunta de la Casa Asunción Belloso


La Casa Asunción Belloso, obra de l'arquitecte Domènech i Estapà, a la cantonada de Rambla Catalunya amb València, és un dels exemples més sagnants de destrucció d'elements modernistes.


L'edifici resol el xamfrà amb dos volums, un rectangular i l'altre circular, a cada extrem d'aquest, profusament decorats amb flors esculpides de pedra i vitralls.



Doncs bé, tots aquests elements van ser destruits gratuïtament a l'alçada del quart i cinquè pis per afegir-hi vàries plantes més, durant el franquisme.



Les finestres geminades originals de tot el quart pis (i també del cinquè, perquè l'edifici ja havia patit una remunta mimètica als anys 30 que reproduïa els finestrals) van ser substituides per grans obertures amb persiana sense res a veure amb l'estètica modernista.




Però la pitjor part se la va endur el coronament, que acabava amb un teulat per les tribunes i un espectacular pinyó semicircular a la part central, que va desaparèixer amb la primera remunta, la dels anys 30, per afegir-hi la cinquena planta.


Moltes vegades, en aquest tipus de remunta, no som conscients de l'abast de la destrucció perquè no coneixem com era l'edifici original. Per sort no és el cas de la Casa Belloso, de la que se'n conserven múltiples fotografies, si cliqueu en l'enllaç del final d'aquestes ratlles, al bloc de Barcelofília, podreu fer-vos una idea de la brutal mutilació que ha patit aquest edifici amb les successives modificacions. Tant de bo arribi el dia en què algun nou propietari amb sensibilitat i diners, hi posi remei i li retorni la bellesa perduda: http://barcelofilia.blogspot.com.es/2012/02/casa-asuncion-belloso-facana-original.html

2 comentaris: